Svar på de vanligaste frågorna

I vår FAQ hittar du svar på de vanligaste frågor vi får rörande våra produkter.

När du behöver hjälp

Vi har ett återförsäljarnätverk runt om i landet. De hjälper gärna dig om du har frågor om Trust Cares produkter. Skulle din produkt inte fungera som den ska så är det i första hand återförsäljaren du köpt produkten av du vänder dig till. För att hitta närmaste återförsäljare gå in på "Kontakt" i huvudmenyn.

Support online

Behöver du komma i kontakt med oss på Trust Care?
Maila på info@trustcare.se

 

Vad skall man tänka på vid köp av rollator?

En rollator är ett fantastiskt hjälpmedel för att ta sig fram. Den ger både extra stöd, trygghet och bättre livskvalitet. Nedan hittar du en guide för dig som funderar på att köpa en rollator.

Att tänka på:

Fundera över vilket behov du har. Det finns rollatorer för inomhus och utomhusbruk.

  1. Välj en rollator som känns säker och stabil.
  2. Välj en rollator som enkelt kan fällas ihop.
  3. Välj en rollator med en stabil sits för att kunna sätta dig vid behov.
  4. Handtagen skall vara enkla att höja och sänka och känns sköna att hålla.
  5. Välj en rollator med en korg som är enkel att ta av och på.

Upptäck våra utomhusmodeller: Let´s Fly, Let´s Go Out, Let´s Move och Let´s Shop.

 

Upptäck våra inomhusmodeller: Let´s Go och Let´s Dream.

Vad är skillnaden mellan utomhus och inomhusrollator?

Utomhusrollator:

Utomhusrollatorer har kraftigare ram, större gummibeklädda hjul och utrustade med en sits. Alla modeller är lätta att fälla ihop för att ta med i bilen, bussen eller på resan. Tillval som väska, bricka och kryckhållare finns att köpa till här. Du kan även använda din utomhusrollator inomhus beroende på plats i hemmet.

Utomhusrollatorer klarar bättre asfalt, ojämn terräng och markstigar. Vissa rollatorer är specialutvecklade för exempelvis shopping som Let´s Shop.

 

Upptäck våra utomhusmodeller:
Let´s Fly, Let´s Go Out, Let´s Move och Let´s Shop.

 

Se våra produktfilmer på YouTube:
Let´s Fly, Let´s Go Out, Let´s Move och Let´s Shop.

Inomhusrollator:

Inomhusrollatorer är avsedda att användas inomhus. Rollatorerna är nättare och smalare för att enkelt ta sig fram i hemmet mellan möbler och genom dörröppningar. Våra inomhusrollatorer har bricka och korg som ingår eller som tillval.

 

Upptäck våra inomhusmodeller:
Let´s Go och Let´s Dream.

Var hittar jag närmsta återförsäljare?

Du hittar din närmsta lokala återförsäljare under kontakt och återförsäljare. Eller klick här så kommer du direkt till sidan.

Hur underhåller jag min rollator?

Underhåll av din rollator är viktig för att din rollator skall fungera optimalt. Se till att hjul och kullager är rena från smuts och damm.

Rullatorn går att tvätta med vatten och lite diskmedel. Använd en ren, mjuk svamp eller trasa. Använd inte avfettningsmedel på ram eller hjul då det kan förstöra hjullagerna och undvik att få in vatten. Skölj av eller torka av rollatorn med en torr eller fuktig trasa.

Jag har fått repor i lacken på min produkt, vart kan jag reparera lackskador?

Ta med produkten till en välsorterad färgbutik. De flesta större butiker har en scanner som kan läsa av färgen och sedan kan de blanda till denna. 

Var hittar jag tillbehör till min rollator?

Det finns många tillbehör till din rollator, fundera över vad som är viktigt för dig, belysning, förvaring, väska eller bricka. Vi har produkter för alla.

 

Du hittar tillbehör till utomhusrollatorer här inomhusrollatorer här.

Jag vill ha en passande väska till min utomhusrollator, har ni det?

Varje utomhusrollator har en tillhörande väska eller korg, se accessoarer på varje specifik produktsida.

Jag har problem med min produkt, vad ska jag göra?

De vanligaste problemen och lösningarna kan du hitta under de övriga frågorna vi svarar på här. Hittar du inte svaret på din fråga, ta kontakt med din lokala återförsäljare som kan hjälpa dig alternativt till våran kundservice.

Var finner jag reservdelslista till min produkt?

Längst ner på varje produktsida finner du nedladdningsbara broschyrer och dokument till respektive produkt. Klicka bara på en av länkarna för att öppna dokumentet. På vår YouTube kanal under services hittar du videos på hur du själv byter dina reservdelar.

Jag har köpt en produkt på er webbshop, vart är min orderbekräftelse?

Orderbekräftelsen skickas till e-postadressen som du angav vid beställningen. Kontrollera att den inte har hamnat i din skräppost i mailen. I annat fall lägg ett mail till info@trustcare.se med dina kontaktuppgifter, vilken vara du köpt samt datum och om möjligt tid för beställningen, så hjälper vi dig att få en ny.